La Catosfera és un cicle de debats en profunditat i xerrades inspiradores sobre les novetats tecnològiques
i del món d’Internet, que ha esdevingut el punt de trobada anual dels sectors més emprenedors i actius de la Internet catalana.

Organitzada per l’Ajuntament de Girona i Tirabol Produccions a la ciutat de Girona, la Catosfera ha incorporat també a l’aplec inicial de blocaires  –i més tard tuitaires– que va constituir el seu esperit fundacional, la dimensió empresarial del sector a Catalunya.

Des de la seva aparició a meitat dels anys 90, Internet no ha parat de créixer i evolucionar arreu del planeta. A Catalunya, no només no n’ha estat una excepció, sinó que ha resultat una eina especialment útil i eficaç per posicionar el nostre país a escala mundial. Segons SoftCatalà, la llengua catalana es troba entre les 20 primeres del món pel que fa al nombre de pàgines web per parlant, mentre que per nombre de parlants ocuparíem la posició 88 del planeta, segons un estudi de la Generalitat de Catalunya.

El domini .CAT és el primer domini genèric que s’atorga a una comunitat lingüística i cultural. El català va ser la segona llengua d’ús a la Viquipèdia, n’és la dissetena en nombre d’articles i sis dels deu webs amb més audiència d’Internet tenen el català com a llengua d’ús. Existeixen prop de 10 milions de catalano- parlants i, tot i així, el català està considerada la vuitena llengua del món en entrada a Internet. Una finestra que ens ha permès sortir al món i donar-nos a conèixer, crear projectes universals, empreses de referència i donar cabuda a les seus d’algunes de les principals empreses tecnològiques del món. Internet està sent una de les principals estructures d’estat, i apostar-hi és un dels nostres punts forts.

Les jornades centrals de la Catosfera 2015 tindran lloc divendres 20 i dissabte 21 de març, mentre que les activitats formatives complementàries s’esdevindran entre el 23 i el 28 de març.

Divendres 20 de març serà el torn de les ponències inaugurals –2 o 3 ponències de 30 minuts d’exposició sota el paraigua «Catalunya, un país interconnectat»– que comptaran amb destacades personalitats catalanes de la xarxa ja sigui en l’àmbit de l’emprenedoria, la comunicació, la publicitat o l’enginyeria.

L’endemà, dissabte 21 de març, hi haurà 3 taules durant el matí i tres més a la tarda –cadascuna d’una hora de durada i amb dos ponents que disposaran de 20 minuts per exposar el seu projecte i 20 minuts més per interactuar amb el públic. El contingut troncal de les taules del matí es focalitzarà en la temàtica de la Catosfera d’enguany –Internet com a estructura d’estat– mentre que a la tarda es concentrarà en la presentació de projectes d’emprenedors i empreses catalanes més rellevants del darrer any.

Tant divendres com dissabte hi haurà espais d’oci entre exposicions i taules per tal que públic i ponents puguin intercanviar opinions i parers.

logo-catosfera-300